PENDEL-VOOR-INZICHT .NL

Balans of balanceren... zakelijk gezien??

Streven naar balans binnen uw team of startende onderneming?

Eindelijk de goede kant op zakelijk gezien?

Wilt u meer rust in het personeelsverloop, wilt u een invoelende verkoper, wilt u een goede aanvulling op uw kwaliteiten ? Bent u overtuigd, dat uw sensitieve en invoelende eigenschappen net zo waardevol zijn, als uw cognitieve.

Veel bedrijven selecteren nieuw personeel vaak met het vergelijken van CV's . Die tijd is voorbij, het gaat om talenten en niet meer om ervaring. Soms is de kandidaat zich door onzekerheid niet bewust van die talenten. Maar zijn Hogere Zelf is dat wel.

Onze soft-skills zijn steeds belangrijker in een tijd, waarin mensen burn-out raken. De grootste kostenpost voor de BV NEDERLAND.

Sommige goede kandidaten krijgen geen kans om erdoor te komen, omdat ze de verkeerde achternaam hebben of te oud zijn. Steeds meer bedrijven willen door een diversiteit-beleid kracht bij te zetten, dit proces doorbreken. De selectie vindt plaats met het hoofd en met een vooroordeel, terwijl we toch the best man - for the job- willen?

Zoals veel zaken, vragen, materialen en energie uitgependeld kunnen worden, laten lastige keuzes zich heel goed uitpendelen. Waarom? Omdat de persoon in kwestie, vaak twijfelt met het hoofd. De intuitie en ons Hogere zelf kan ingezet worden voor belangrijke beslissingen, ook voor bedrijven. Voor particulieren kan het ingezet worden om tussen diverse aanbieders/ werkgevers, diegene te kiezen waar jij het meest op jouw plek bent!

Voor bedrijven (en dat gebeurt regelmatig) kan het ingezet worden om extra advies in te winnen, bij een laatste selectie tussen 3 kandidaten.

Welke kandidaar matcht het best bij ons management-team. Welke energie werkt aanvullend ?


MInder problemen als bedrijven bij het selectieproces ook een energetische bron aanwenden. De pendel kan een mooi gereedschap zijn bij dit proces, de vraagstelling bepaalt de keuze!

Intuitief recruiten....

Steeds meer bedrijven komen recruiters te kort. Steeds meer bedrijven willen besparen op kosten om ontslagkosten te voorkomen. Door de pendel in te zetten voor dit proces, raadpleegt u ook een energetische bron. De pendel wordt gevraagd om een keuze te maken uit 3 kandidaten. De vraag kan bijvoorbeeld zijn :

- welke kandidaat past het best binnen ons management-team

- welke kandidaat is het meest betrouwbaar als het gaat om onze financien

- welke kandidaat kan het best overweg met het team dat wij hebben voor de verkoop

- welke kandidaat is het meest loyaal en kost ons dus minder tijd en investering

Vele andere vragen kunnen worden gesteld!