ACTUEEL : Pendelworkshops/ Paravisie/ Ruimte te huur !

Wat is BALANS?

Voor mij is het streven naar totale balans onrealistisch. We zullen moeten accepteren dat disbalans erbij hoort. Die acceptatie maakt het leven mooier , zinvoller en gaan we relaxter om met tegenslag of teleurstelling. Waarom overkomt deze tegenslag mij? Voor mij is het duidelijk en voelbaar, het dient altijd een hoger doel . De verandering omarmen, zonder verzet met de stroom meezwemmen. Dat is vaak de onderliggende boodschap.

Waarom zwem jij tegen de stroom op??Het leven leven zonder weerstand, is volgens mij de bedoeling.

Verder lichamelijke balans :

We mogen accepteren dat we het soms te druk hebben (dan mogen we daarna weer het bos in), we overmatig voor anderen zorgen ( dus mogen we daarna weer aan onszelf denken), we te zwaar getafeld hebben en voedsel hebben gegeten wat niet goed was (dus drinken we een hele dag weer een detoxshake), dat we te hard gewerkt hebben (dus mogen we verdiend op vakantie), te lang hebben gezeten achter een scherm (dus mogen we het bos in). Steeds zoeken we naar hoe we die balans kunnen herstellen. En de inzichten die zich aandienen komen in deze periode sneller naar ons toe.

BALANS is voor mij ook de acceptatie dat het leven ons vervelende situaties geeft, om inzicht te verkrijgen, een andere kant op te durven kijken en de huidige situatie te willen veranderen.

Vandaar het YinYang teken in mijn logo. Als we accepteren dat bepaalde situaties anders lopen, niet zonder reden, kijken we meer relaxt naar een situatie, die soms droevig, vervelend of stressvol is.

______________________________________

Reacties van klanten :

"Esther zet je in beweging , als je niet meer vooruit kunt¨.

_____________________________________

Stress en het belang van rust

Als intuitief coach en mentor met een meer mindfulness- en holistisch aanpak, kijk ik op een alternatieve manier naar het coachen. Met beide benen op de grond adviseer ik in praktische zaken. Mijn expertise is stress, balans, ouders van prematuren, paranormale kinderen en ondernemers die meer verdieping zoeken.

Welke belemmerende overtuigingen heb je ?

______________________________________

Een kwart van de Nederlandse werknemers is futloos, 29% heeft een slechte werk-privebalans. Daarnaast blijkt dat de helft van de Nederlanders niet goed slapen. Tegenwoordig vormen jongeren de grootste risicogroep, mede door social media. 36% is moe van deze groep. 3/4 heeft last van stress . Genoeg reden dus om de nadruk te leggen op balans. Maar het eerste inzicht dat we zouden moeten krijgen is naar mijn mening..


____________________________


STOP THEGLORIFICATION OFBEING BUSY.
Waarom is BALANS belangrijk ?

Omdat er tijd , ruimte en aandacht overblijft voor andere dingen. We hoeven niet de focus te verliezen , maar ons bewust te zijn. Er mag spiritueel gezien balans zijn in het leven, als we inzicht hebben, waarin we de balans mogen herstellen, komt er evenwicht. Een vader die ondernemer is en ook tijd voor zijn kinderen maakt, wordt daar naar mijn idee zakelijk voor beloond. Omdat hij streeft naar balans.

Hebben we te hard gewerkt, mag er soms noodgedwongen rust komen, hebben we te veel aan de zorg van andere gedacht, zijn we zelf aan de beurt, hebben we steeds geld in ons vizier gehad, mag het tijd zijn voor meer verdieping.

De enorme groei van meditatie, yoga, ontspanning en de groei van welnesscomplexen voorspelt de behoefte aan balans, rust en ontspanning. Alleen door bovengenoemde activiteiten, blijven we niet in balans. We zouden bijvoorbaat al onze agenda leger mogen maken, zodat we al die pleisters niet meer hoeven te plakken! Ben ik dan zelf niet druk ? Ja ook erg op dit moment. Maar alleen dingen doen waar je energie van krijgt en let op de situaties of personen, die je uit jouw balans halen, dat scheelt heel veel.

"TEGENOVER ALLE VERPLICHTING MOET ONTSPANNING STAAN"


Waarom heeft de prestatie op alle gebied voorrang, boven BALANS? Omdat we echt denken dat het streven naar perfectie ons gelukkig maakt??

Waarom kunnen we als vrouw alleen maar goed voor onszelf zorgen als we 40 uur werken?

Als Pilatesdocent geef ik gedurende de lessen veel tips over BALANS, dit gaat over het hoofdstuk bewegen. In die lessen voelde ik al haarfijn aan, dat sommigen te ver , te snel en te veel willen.

Maar door mijn opleiding als stresscoach heb ik steeds meer mensen gezien, die op andere vlakken ook een beetje "wiebelen" . Ik bood dan bijvoorbeeld meditatielessen, ademhalingsoefeningen en advies mbt balans bewegen / rust aan.

De combinatie die ik maak, door tijdens een sessie ook de pendel te gebruiken, bleek en vernieuwend en diepgaand.

Nog voor je in een burn-out beland zijn er al allerlei lichamelijke signalen, die we niet zouden moeten negeren. We noemen ze ook wel: het leven 'fluistert', voordat het begint te schreeuwen.

Maar hoe vangen we die signalen eerder op?? Vaak hebben we al eerder een gevoel van onrust en spanning, pas later volgen lichamelijke klachten of een totaal gevoel van uitputting.

We moeten meer naar ons gevoel.... Hoe komen we bij dit gevoel ? Klopt dit gevoel altijd ? Wat doe ik er in de praktijk mee?

Voor Balans combineer je gevoel met verstand.... En is gevoel hetzelfde als emoties?? Mogen die emoties er ook zijn en wat willen die emoties jou vertellen? Zou het niet mooi zijn en stukken fijner als die emoties in balans worden gebracht. Ze mogen er zijn, want ze zijn de richtingaanwijzers in onze ontwikkeling.


_______________________________________________________


"Veel mensen denken burned-out te zijn of problemen op het werk te hebben.

Maar het is vrijwel altijd een spirituele crisis,
een strijd tussen vasthouden aan het oude, niet authentieke beperkte bestaan en een beginnende stuwing van iets wat totaal, echt en vrij wil zijn."

(van de site www.modernehypnotherapie.nl)

_______________________________________________________