ACTUEEL : Intuïtief en Preventief advies/ Pendelworkshops/ Bachbloesemconsult/ stresscoaching/ RUIMTE te huur !

Wat is BALANS?

Een kwart van de Nederlandse werknemers is futloos,

29% heeft een slechte werk-privebalans

17% is overspannen / burnout

Daarnaast blijkt dat de helft van de Nederlanders niet goed te slapen.

Tegenwoordig vormen jongeren de grootste risicogroep,

36% van hen geeft aan moe te zijn

3/4 heeft soms last van angsten en stress .

______________________________________

"Veel mensen denken

burned-out te zijn of

problemen op het

werk te hebben.

Maar het is vrijwel

altijd een spirituele

crisis,

een strijd tussen

vasthouden aan het

oude, niet authentieke

beperkte bestaan en

een beginnende

stuwing van iets wat

totaal, echt en vrij wil

zijn."

(van de site www.moderne

hypnotherapie.nl)

______________________________________Genoeg reden dus om de nadruk te leggen op balans.

Marjolein Dubbers gaf aan in haar praatje op de Happinezbeurs in 2019 dat haar missie is , om vrouwen vitaler en gezonder te maken , door haar adviezen. Omdat ze wil, dat er MEER vrouwlijke energie in de samenleving mag worden gezet. Een krachtige uitspraak, waar ik het mee eens ben.

Maar het eerste inzicht dat we zouden moeten krijgen is naar mijn mening: meer rust inlassen in de agenda, gewoon niksdoen. Dan laadt de batterij weer op en kunnen we herstellen. In die rust doen we ook gelijk inzichten op, over hoe verder....* Zie leeslijst boeken.


Als we gevloerd liggen, ziek zijn, moe zijn etc, zie ik dat meer als een manier om onze balans te herstellen. De natuur grijpt in .

Het wordt al meer regulier, dat artsen en therapeuten "niksdoen" adviseren. De enorme hoeveelheid mensen die al mediteren, zijn zich dit al meer bewust.

Als tegenhanger voor de stress en ongezonde levensstijl vandaag de dag is er een explosieve groei in de WELNESSBRANCHE. De enorme groei van meditatie, yoga, in de natuur wandelen en de groei van welnesscomplexen voorspelt de behoefte aan balans, rust en ontspanning. Alleen door bovengenoemde activiteiten, blijven we niet in balans. We zouden bijvoorbaat al onze agenda leger mogen maken, zodat we al die pleisters niet meer hoeven te plakken! De natuur speelt hierbij een grote rol. Dit is de grootste en goedkoopste ont-stresser die er is.

Wat draagt nog meer bij? Alleen dingen doen waar je energie van krijgt en let op de situaties of personen, die je uit jouw balans halen, dat scheelt heel veel.

Voor mij is het streven naar totale balans onrealistisch. We zullen moeten accepteren dat disbalans erbij hoort. Die acceptatie maakt het leven mooier , zinvoller en gaan we relaxter om met tegenslag of teleurstelling. De verandering omarmen, zonder verzet met de stroom meezwemmen. Dat is vaak de onderliggende boodschap.

Waarom zwem jij tegen de stroom op?? Waarom wil je nog doorzetten?? Het leven leven zonder weerstand, zonder moeite, is volgens mij de bedoeling.

Dus als we steeds zelf het evenwicht herstellen, is het prima. Maar vaak krijgen we pas een inzicht nadat het verkeerd liep (met ons huwelijk, onze gezondheid of in ons werk).

Steeds zoeken we naar hoe we die balans kunnen herstellen. Balanceren is dus een zeer waardevolle vaardigheid. Mijn insteek ook tijdens de sessies, ga op zoek naar een richting zonder verzet, zonder moeite en zonder steeds door te zetten. Andere mensen zet ik juist in actie, door naar hun angst te laten kijken. Tot welke groep jij behoort, dat voel ik in tijdens het gesprek, waardoor het een zeer persoonlijk gesprek wordt.

Ik word geholpen door diverse natuurartsen, masseurs en energetische therapeuten waar ik mee samenwerk.


____________________________


STOP THEGLORIFI-CATION OFBEING BUSY.BALANS IS :


    "minder moeten"


            " Ontploeteren"


Maar door mijn opleiding als stresscoach heb ik steeds meer mensen gezien, die op andere vlakken ook een beetje "wiebelen" . Ik bood dan bijvoorbeeld meditatielessen, ademhalingsoefeningen en advies mbt balans bewegen / rust aan.

De combinatie die ik maak, door tijdens een sessie de pendel te gebruiken, bleek en vernieuwend en diepgaand.

Vitaliteit meet ik uit op een energetische manier met de pendel of biotensor.

Nog voor je in een burn-out beland zijn er al allerlei lichamelijke signalen, die we niet zouden moeten negeren. We noemen ze ook wel:


________________________________________________________________


het leven fluistert,


        voordat het           


        begint te schreeuwen.

______________________________________Maar hoe vangen we die signalen eerder op??

Vaak hebben we al eerder een gevoel van onrust en spanning, pas later volgen lichamelijke klachten of een totaal gevoel van uitputting. We zouden ons moeten verbinden met onze innerlijke stem, onze intuitie, ons gevoel en onze emoties zorgen ook voor richtingaanwijzers. Mogen die emoties er ook zijn en wat willen die emoties jou vertellen? Zou het niet mooi zijn en stukken fijner, als die emoties in balans worden gebracht. Coaching, yoga, wandelen, massage, familie-opstellingen. Dit zijn allemaal onderdelen om meer FLOW te ervaren. Het geeft verdieping, heelt oude wonden en zorgt voor onze (ziels)gezondheid. Wat hoort bij jou en is voor jou nu het meest optimaal, dat bespreken we tijdens een sessie.

_______________________________________________________


Definities van burn-out en overspannenheid


Burn-out en overspannenheid zijn stress-gerelateerde ziekten


Burn-out en overspannenheid zijn stress-gerelateerde aandoeningen waarbij verschillende klachten optreden zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid en emotionele labiliteit. Meestal wordt burn-out opgevat als een vorm van overspannenheid waarbij het chronische karakter en vermoeidheid meer centraal staan. Zowel stressoren uit de omgeving als persoonlijke eigenschappen spelen een rol bij het ontstaan van overspannenheid en burn-out. Een omgevingsstressor is bijvoorbeeld de combinatie privé en werk. Copingvaardigheden zijn van belang om stress goed te kunnen hanteren: een falende coping verhoogt het risico op het ontstaan van burn-out.


Bron : Volksgezondheidenzorg.nl